Termeni și condiții generale


ASPECTE GENERALE

Site–ul www.Brodart.ro este un site aflat in proprietatea exclusiva a SC Brodart SRL, denumita in cele ce urmeaza brodart.ro. Accesarea prezentului site sau a oricarei parti a acestuia presupune acordul dvs. tacit cu termenii si conditiile ce urmeaza. Acordul de utilizare si comanda produce efecte juridice intre dumneavoastra si brodart.ro . Acceptarea se considera tacita si fara rezerve.
Ne rezervam dreptul de a opera modificari de continut, forma, asezare, preturi, produse, fara a fi necesara anuntarea in prealabil a Clientilor/ Vizitatorilor despre acestea. Prezentele clauze nu se aplica si paginilor de internet la care se face referire sau trimitere in site–ul www.brodart.ro, iar brodart.ro nu este raspunzator de continutul acestor site–uri apartinand unor terte persoane. Prezentarea unor linkuri de internet apartinand altora se poate face in scop informativ sau publicitar. brodart.ro este un site destinat prezentarii produselor noastre, precum si facilitarii comercializarii acestora electronic sau prin intermediul comenzilor telefonice.
Brodart.ro isi rezerva dreptul de a actualiza prezentii termeni si conditii fara o notificare prealabila a persoanelor care utilizeaza acest site, modificarile intrand in vigoare de la momentul publicarii lor pe site.
Este obligatia Clientilor si a Vizitatorilor de a verifica periodic clauzele cuprinse in prezentii termeni si conditii.

MODALITATI DE UTILIZARE A SITE–ULUI www.brodart.ro

1. PLASAREA COMENZII
Comenzile se pot efectua online sau telefonic.
a) Comenzile online: Orice persoana interesata poate plasa o comanda, completand formularul de comanda din sectiunea speciala in acest sens. Aceasta metoda este preferabila deoarece produsele si cantitatea sunt identificate clar si sigur, si aveti acces in permanenta la efectuarea unei asemenea comenzi, programul de plasare a acestora fiind NON – STOP. Inregistrarea fiecarei persoane se va face utilizand date concrete, corecte si valide, completand toate campurile solicitate. In situatia in care adresa de facturare este diferita de cea de livrare, acest lucru se va mentiona expres. Magazinul nostru virtual foloseste un cos de cumparaturi. Clientul este rugat sa verifice cu atentie sporita produsele si cantitatile afisate in cos, acestea reprezentand comanda finala. Dupa verificare, Clientul trebuie sa apese pe butonul “Finalizare Comanda”.
b) Comenzile telefonice: Pentru comenzi telefonice, se va suna la numerele de telefon 0269221303 sau 0726266413 urmand ca un consultant brodart.ro sa preia comanda. Intervalul orar in care se pot plasa comenzi telefonice este de luni pana vineri, de la ora 10.00 – 15:30 (pentru livrari a doua zi lucratoare) sau pana la ora 17:00 (livrare in 48 ore).

2. CONFIRMAREA COMENZII
In urma plasarii comenzii, online sau telefonice, se va trimite un e–mail de confirmare a plasarii a acesteia pe adresa de e–mail indicata de client. In timpul programului de lucru, clientul va fi contactat telefonic sau prin sms pentru confirmare. Numai dupa confirmarea telefonica/sms se vor expedia produsele.
Clientii care nu vor raspunde dupa 3 incercari de contactare, li se vor anula automat comanda. Termenul de livrare a produselor se calculeaza incepand cu momentul primirii e-mailului de confirmare de catre Client pe adresa acestuia.

3. PRODUSE SI SERVICII
Brodart.ro poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care brodart.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr–o anumita perioada si in limita stocului disponibil.
Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON. In cazul in care plata se efectueaza prin card bancar, brodart.ro va debita contul curent al Clientului cu sumele reprezentand contravaloarea produselor comandate, ulterior transmiterii catre acesta din urma a confirmarii comenzii.
In cazul platilor online brodart.ro nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand, dar nelimitandu–se la, comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.
Nu vindem produsele noastre minorilor.

 

4. TRANSPORT
Livrarea catre Client a produselor/serviciilor achizitionate, este efectuata prin intermediul unei firme de curierat rapid. Livrarile se vor efectua, in medie, in termen de 7-14 zile (zile lucratoare) din momentul confirmarii comenzii.

Mai multe detalii despre modalitati de livrare gasiti aici.

 

5. CONDITII DE RETURNARE A PRODUSELOR
Ne dorim ca produsele noastre sa satisfaca pe deplin cerintele dumneavoastra de calitate. Daca nu sunteti multumit de produsele cumparate, ne puteti contacta pentru returnare in termen de 14 zile si noi va vom restitui contravaloarea produselor achitate de dumneavoastra.
Legislatia romana prevede: “Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.” Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator.” (Ordonanta Guvernului nr. 130/2000).
Clientii nostri pot returna produsele cumparate, in ambalajul original, in termen de 14 zile lucratoare de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, anuntand acest retur in prealabil, doar in scris, pe adresa de e–mail, mentionand data comenzii si numele pe care s–a facut comanda initiala.
Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Produsele returnate prin coletarie vor fi expediate fara ramburs. brodart.ro va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 14 de zile de la data primirii returului. Suma inapoiata clientului nu include cheltuielile de transport si ramburs. Daca cheltuielile de transport au fost incluse initial in costul produselor, acestea vor fi scazute din suma returnata clientului in baza chitantei cu costurile expedierii.
6. DECLINAREA RESPONSABILITATII
Continutul site–ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) sunt proprietatea brodart.ro si a partenerilor sai.
Exista posibilitatea unor diferente intre imaginea produsului prezentata pe site si produsul in sine fizic, mai ales cu privire la nuanta culorii acestuia.
Brodart.ro nu poate garanta disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate. Din acest motiv, brodart.ro isi rezerva dreptul de a nu onora comanda in cazul in care respectivul produs dispare din oferta curenta. Orice reclamatie va fi transmisa catre brodart.ro in maximum 24 de ore de la receptionarea produselor (telefonic sau in scris pe e–mail), urmand ca aceasta sa fie transmisa spre solutionare.
In cazul in care produsele nu se pot livra sau sufera deteriorari pe timpul livrarii, clientul poate cere returnarea imediata a sumelor avansate pana la acel moment, sub conditia returnarii produselor conform clauzelor sus mentionate, dar nu si alte despagubiri.

7. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE
Brodart.ro se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site–ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site–ului si a ofertelor acestuia.
Brodart.ro poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletterul sau, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.
Utilizatorii website–ului nu sunt obligati sa furnizeze datele personale, insa acest refuz va conduce la imposibilitatea livrarii comenzilor. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site–ul brodart.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date. Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorul beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, utilizatorul are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care il privesc si sa solicite modificarea sau stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, utilizatorul se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata pe cale postala la adresa societatii: SC Brodart SRL, Str.Ion Creanga nr.52, Sibiu cod postal 550284.
Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil. Observatie: *orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; *orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale in scopuri de marketing direct.

8. SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Brodart.ro certifica faptul ca indeplineste cerintele minime de securitate a datelor cu caracter personal. brodart.ro utilizeaza metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici aplicate salariatilor si proceduri de lucru, inclusiv de control si audit, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederilor legale in vigoare.
Serverele pe care Site–urile sunt gazduite sunt protejate de acces fizic si la distanta limitat, fiind instalate in incinte adecvate tehnic si din punctul de vedere al securitatii. Depunem toate eforturile rezonabile, justificate comercial pentru a va proteja datele cu caracter personal colectate, analizam noile tehnologii in domeniu si, atunci si daca este cazul, le aplicam in vederea upgrade–ului sistemelor noastre de securitate. Masurile de securitate a datelor cu caracter personal sunt stabilite astfel incat sa asigure un nivel adecvat de securitate a datelor cu caracter personal procesate.

9. COOKIE-URI SI IP-URI COLECTATE
Informatiile pe care le vom pune le dispozitia dumneavoastra in continuare sunt cu privire la politica cookie-urilor, la detaliile privind utilizarea, plasarea si administrarea acestora in interiorul site-ului www.brodart.ro
Ce sunt cookie-urile
Cookie-urile reprezinta fisiere foarte mici de date care se stocheaza in browserul utilizatorului cu scopul de a retine informatii despre actiunile acestuia efectuate in interiorul unui anumit site web.Cookie-urile sunt o practica standard utilizata de majoritatea site-urilor care beneficiaza de un numar ridicat de vizitatori. Rolul cookie-urilor este acela de a facilita accesul la informatia prezentata in interiorul site-ului nostru, dar si de a asigura utilizatorului o exerienta pozitiva la fiecare vizita.
Cum functioneaza cookie-urile
Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea trimisa de catre un web-server unui browser. Cookie-urile nu sunt fisiere active, nu contin programe sau aplicatii software, virusi, spyware si nu exista posibilitatea de a accesa in niciun fel informatiile de pe hard-driverul utilizatorului.
Cookie-urile plasate de terti
Anumite parti ale site-ului nostru pot fi puse la dispozitia utilizatorului prin intermediul unor terte parti (ex: video, reclame, etc). Aceste terte parti au dreptul de a instala propriile cookie-uri care poarta numele de “third party cookies” si care sunt adaptate la regulile de continut practicate de site, privitoare la acest tip de fisiere. Scopul pentru care tertii seteaza propriile cookie-uri este acela de a urmari evolutia unei aplicatii sau de a personaliza o aplicatie activa in interiorul site-ului. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site.
Ce cookie-uri utilizeaza acest site
•Cookie-uri de performanta a site-ului •Cookie-uri de analiza a vizitatorilor •Cookie-uri pentru geotargetting •Cookie-uri de inregistrare •Cookie-uri pentru publicitate
Ce tip de informatii sunt accesate si stocate prin cookie-uri
Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Web-serverul va recunoaste cookie-urile pana in momentul in care acestea expira sau sunt sterse.Cookie-urile stocheaza informatii importante care au rolul de a creste calitatea experientei utilizatorului in momentul navigarii pe internet (ex. Setarea limbii in care se doreste utilizarea site-ului, pastrarea user-ului logat, etc).
Importanta cookie-urilor pentru internet
Cookie-urile reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte care asigura functionarea corecta si eficienta a internetului. Prin intermediul cookie-urilor fiecare utilizator de internet are parte de o experienta placuta in actiunea de navigare pe internet, aceasta fiind adaptata si personalizata conform preferintelor si intereselor fiecarui utilzator.Dezactivarea unor cookie-uri poate face un anumit site imposibil de utilizat.
Cum putem dezactiva cookie-urile
Dezactivarea cookie-urilor poate impiedica utilizarea corecta si eficinta a site-urilor. Exista posibilitatea de a realiza o setare din browser care sa impiedice acceptarea cookie-urilor, insa acest lucru are consecinte in modul de interactiunea cu site-ul (ex. Imposibilitatea de a plasa comentarii in interiorul site-ului). Setarea pentru dezactivarea cookie-urilor se gaseste, de regula, in meniurile “Optiuni” sau “Preferinte” din browserul utilizat.

10. INFORMATII PROPIETATE INTELECTUALA
Copyright (c) Brodart.ro – Toate drepturile rezervate.
In sensul acestor Termeni de Utilizare, “continutul” este definit ca orice informatii, date, comunicatii, software, fotografii, video, grafica, muzica, sunete, precum si alte materiale si servicii care pot fi vizualizate de catre utilizatori pe site-ul nostru. Aceasta include panouri de mesaje, chat si alte tipuri de continut original.Prin acceptarea acestor Termeni de Utilizare, recunoasteti si sunteti de acord ca tot continutul prezentat pe acest site este protejat de drepturile de autor, marcile comerciale, marcile de servicii, patente sau alte drepturi de proprietate si legi si este proprietatea exclusiva a brodart.ro . Va este permis sa folositi continutul numai cu autorizarea noastra expresa sau a furnizorului continutului specific. Cu exceptia unei singure copii, facute pentru uz personal, nu aveti dreptul de a copia, reproduce, modifica, republicarea, incarcarea, posta, transmite, distribui orice documente sau informatii de pe acest site, in orice forma sau prin orice mijloace, fara permisiunea prealabila in scris de la noi sau furnizorul de continut specific si sunteti singurul responsabil pentru obtinerea permisiunii inainte de reutilizare a oricarui material cu drepturi de autor, care sunt disponibile pe acest site.Orice utilizare neautorizata a materialelor care apar pe acest site nu poate incalca drepturile de autor, marci comerciale si alte legi aplicabile si ar putea conduce la sanctiuni penale sau civile.
Nici noi sau Afiliatii nostri nu garanteaza ca utilizarea de catre dumneavoastra a materialelor afisate pe, sau obtinute prin, acest site nu va incalca drepturile unor terte parti. Urmatoarele sunt marci comerciale inregistrate sau marci comerciale, marci de servicii ale brodart.ro sau filialele sale: logo-ul site-ului, designul, textul, codul sursa. Toate elementele grafice personalizate, icoane, logo-uri si nume de servicii sunt marci comerciale inregistrate sau marci comerciale, marci de servicii ale brodart.ro sau filialele sale. Toate celelalte marci comerciale sau marci de servicii sunt proprietatea detinatorilor lor. Nimic in acesti Termeni de utilizare nu va acorda nici un drept de a utiliza orice marca comerciala, marca de serviciu, logo-ul si / sau numele brodart.ro /.

11. CONDITII LEGALE
Website–ul brodart.ro functioneaza conform prevederilor legale ale Statului Roman, fiind operat de catre societatea SC BRODART SRL societate organizata si functionand conform legilor din Romania, cu sediul social in Str.Ion Creanga nr.52, cod postal 550284, Sibiu, Of. Reg.Nr.: J32/89/94, Cod unic de inregistrare: RO5098660

12. DISPUTE SI CONFLICTE
Orice conflict se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil, se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu,iar solutionarea conflictelor este de competenta instantelor romanesti.

13. DISPOZITII FINALE
Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii si cumpararea produselor, clientul accepta fara obiectiuni TERMENII SI CONDITIILE din prezentul document, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.

DESPRE LIVRARE
Livrarea se face in orice localitate din Romania in intervalul 7-14, zile lucratoare, prin curierat rapid Fan Courier, cost 25 lei/coletul ce nu va depasi 2,500 kg. Pentru fiecare kg adaugat se vor adauga 8 lei. Transportul este gratuit la comenzi peste 1200 lei.

Termenul de livrare este orientativ si se aplica doar produselor care se afla pe stoc in momentul plasarii comenzii. Pentru produsele care au specificata o alta data de livrare in descrierea produsului, termenul de livrare se scurge din momentul datei precizate. Termenul exact de livrare se va comunica clientului dupa depunerea comenzii si nu poate fi mai mare de 30 de zile din momentul depunerii acesteia.

IMPORTANT! O data plasata comanda, va vom contacta telefonic pentru confirmare. Numai dupa ce veti raspunde va vom expedia comanda. Clientii care nu vor raspunde dupa 3 incercari, le vom anula comanda, presupunand ca aceasta nu mai este dorita.

Pentru a primi coletul a doua zi lucratoare, este necesar sa depui comanda pana in ora 15:30. Inaintea finalizarii comenzii te rugam să alegi modalitatea de livrare dorita, iar taxa de transport se adauga automat la comanda ta.

La primul colet neridicat, ne rezervam dreptul de a nu mai livra nicio comanda prin ramburs, fiind necesar ca plata pentru viitoarele comenzi să fie efectuata in avans, prin card bancar.

POLITICA DE RETURNARE
La Brodart.ro returnezi fara griji! Daca te razgandesti, este in regula, ai dreptul sa returnezi articolul sau articolele comandate. Le poti schimba cu altele, aflate in stoc, sau iti poti primi banii inapoi, tu alegi!

Clientul poate denunta unilateral contractul cu brodart.ro fara a invoca un motiv, in termen de 14 zile calendaristice (cf. ord. 34/2014), numai in scris si poate returna produsul (produsele) in acelasi termen de 14 zile calendaristice de la primirea lor prin curier.
Inainte de returnarea produsului, este obligatoriu sa anuntati telefonic sau pe email (office@brodart.ro) intentia de a returna un produs/mai multe produse.

Produsele vor fi returnate in conditii bune, neutilizate si nepurtate. In caz contrar ele pot fi reexpediate clientului. Eticheta de identificare trebuie să fie inca atasata produselor, acestea să fie neutilizate, in ambalajul original, si insotite de accesorii si toate documentele originale (factura / bon fiscal). Nu vom accepta marfa care a fost purtata, modificata, spalata, cu urme de deodorant sau miros de parfum / transpiratie, fortate la proba cu cusaturi rarite sau descusute, fermoare blocate sau rupte etc.

Puteti face returul prin orice firma de curierat, inclusiv Posta Romana, DOAR serviciul PRIORIPOST (coletele trimise clasic nu vor fi ridicate de la Posta). Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. In cazul in care produsul reprezinta defecte de productie, plata transportului va fi suportata de brodart.ro .

Brodart.ro va inapoia contravaloarea produselor in cel mult 14 zile de la data primirii returului. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport.

Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clientilor prin curierat rapid. Comenzile care au fost ridicate de la sediul brodart.ro sau transportate de firma noastra direct la clienti prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comert la distanta, ci vanzare prin magazine specializate, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile clientului. .

Coletele trimise de client pe retur cu ramburs nu vor fi acceptate. Clientul avand obligatia sa suporte cheltuielile cu transportul in cazul tuturor retururilor.

Daca ati beneficiat de transport gratuit si rambursati unul sau mai multe produse pierdeti acest beneficiu si cheltuielile cu transportul se vor retine din contravaloarea produsului returnat. Aceasta regula se aplica daca scazand returul din comanda rezulta o suma finala platita mai mica de 800 lei. In cazul persoanelor juridice nu se accepta retur.

Pentru rambursarea contravalorii produselor returnate trebuie sa trimiteti un e-mail pe adresa office@brodart.ro care sa contina urmatoarele informatii necesare transferului bancar:
o Numele si prenumele persoanei din comanda brodart.ro
o Contul bancar din 24 caractere (Atentie! NU numarul de pe card!)
o Numele persoanei care detine contul bancar
o Numarul de telefon
o Adresa de e-mail
o Produsul pe care il returnati
o Numarul facturii
Daca aveti posibilitatea, puneti o copie a acestui e-mail si in coletul returnat. Daca nu il puteti printa, scrieti datele pe o coala alba de hartie.

Adresa de retur este: SC Brodart SRL – Str.Ion Creanga nr.52, Sibiu

 

 

Cum cumpar
Pentru a cumpara unul sau mai multe produse de pe site-ul brodart.ro trebuie sa urmati cativa pasi simpli si foarte rapizi.
Pentru a comanda produsele dorite nu trebuie decat sa urmaresti urmatorii pasi: Selectati produsul dorit, cantitatea si apasati butonul “Adauga in cos”. Imediat vei fi redirectionat in “Cosul de cumparaturi”, unde vei avea posibilitatea de a “Trimite comanda” sau de a continua cumparaturile.
Prin accesarea butonului “Continua cumparaturile” vei fi condus inapoi in site, la produsele pe care le vizitai anterior. Astfel, vei putea adauga si alte produse pe care le doresti.
Pentru a finaliza comanda, din “Cosul de cumparaturi”, aflat in partea dreapta sus, apasa butonul “Continua comanda”. In acest moment vei fi directat in pagina in care iti poti crea un cont pe site, completand datele necesare livrarii comenzii.
Este important sa va faceti un cont Brodart pentru a usura lansarea unei comenzi. Astfel veti putea urmari statusul acesteia si istoricul comenzilor efectuate, dar principalul avantaj este ca la fiecare comanda pe care doriti sa o faceti pe viitor nu mai sunteti nevoiti sa introduceti datele personale si de expeditie. Acestea le scrieti o singura data la crearea contului.
Astfel de fiecare data cand vedeti un model care va place, va logati la contul dumneavoastra si cumparati produsul. E atat de simplu!
In continuare vei avea posibilitatea de a alege modalitatea de plata, precum si cea de livrare. In acest moment ti se va prezenta factura proforma, ce va contine produsele comandate, preturile si costurile de livrare.
Apasa butonul “Comanda” si comanda ta va ajunge la noi.
Comanda a fost finalizata! Felicitari!

CUM PLATESC

Ramburs
Plătești numerar contravaloarea comenzii, direct la curier, Fan Courier, la preluarea coletului, doar pentru livrarile pe teritoriul României.
Pentru coletele din afara granitelor tarii, respective UE, se va discuta taxa de curierat in functie de courierul ales si agreat de comparator /Attlassib, Nemo Expres etc. intrucat el o va suporta.

Cu Cardul (Online)
Plătești online cu orice card Visa sau Mastercard în condiții de siguranță deplină, prin procesatorul EuPlatesc.ro. Plata este securizată la cele mai înalte standarde, inclusiv 3D Secure. Pentru tranzacțiile efectuate online cu card bancar, nu se percepe niciun comision suplimentar.


 

Transfer Bancar
Plătești de la orice bancă la care ai un cont curent sau card. Dacă ai activat serviciul de Internet