Articole bisericești

  • Articolele noastre bisericești privesc tot ceea ce folosim in biserica, ca și locaș de cult.  Apoi, desigur , oferim și persoanei  desemnate sa oficieze sfintele slujbe, articolele vestimentare specifice, adica Veșmantul preoțesc, diaconesc sau pentru copiii ce sunt randuiți să participle la sf.slujbe. stihărele, pe masuri si culori potrivite, in funcție de alegerea și acordul părintelui paroh. Nu in ultimul rând realizăm, pe comandă, reverenzi, articolul specific de asemenea personalului clerical hirotonit.
  • 1. Vesmintele preoțești sau diaconești pot fi realizate fie  din material țesut cu motive bisericești, import, fie 
  • 2. Vesminte brodate , pe diferite materiale, intr-o gama larga de modele si culori, specifice perioadelor sau sarbatorilor de peste an si, desigur ținând cont de  anotimpuri. Astfel, pentru sezonul cald sau foarte cald se realizează  vesminte  brodate pe in sau matase, iar pentru anotimpuri mai răcoroase, pe brocard sau catifea.
  • Veșmintele noastre sunt întotdeauna complete, acest lucru insemnand ca au in set si acoperemintele, sau procovețele, cum se mai numesc.  Doar bedernițele se comanda in mod special, ele avand un preț ce variază, în funcție de material și/sau complrxitatea  modelului  de broderie ales.
  • Desigur, ținuta preotului  poate fi completată si  de fes, potrivit sezonului și distincțiilor pe care purtătorul lui  le-a primit (cu  dunga neagra, albastra sau roșie, sau mai, rar violetă).
  • Executam apoi, pe comanda, Garnituri, adică îmbrăcăminți specific e  sf.locaș. Așa cum sfintele biserici sunt mai mici sau mai impunătoare,  iar parintele-paroh împreună cu Comitetul si Consiliul bisericii consideră potrivit, Garniturile Sf.Altar, sau ale Bisericii sunt și ele mai simple sau mai complexe, variind ca număr de articole component si de asemenea ca dimensiuni. In general, sunt  realizate  din  aceleași două tipuri de material: material tesute cu motive inspirate din tradiția creștină sau material  pe care se  brodează , la alegere,  o gama variată de modele  la alegere și in consonanță cu interiorul sau cromatica picturală a sf.locaș. Dat fiind aceste caracteristici atât de specific fiecărui sfînt locaș, ele se realizează după o schema tehnică realizata cu atenție și exactitate în prealabil din partea beneficiarilor.
  • Praporii (sau steagurile bisericii) impodobiți cu broderii si icoane brodate, atât ale Praznicelor Imparătești cât și a Sfinților sărbătoriți in Biserică sunt elemente importante de décor. Ei ilustreaza în primul tând Hramul bisericii,  fiind folosiți  nu numai pentru decorul interior al sf.locaș, dar  și  în cadrul  procesiunilor solemne  ce au loc cu diferite prilejuri cum sunt: Evenimente ale bisericii sau Marile Sărbări de peste an. Putem afirma, ca urmare a activității noastre de peste 20 de ani in acest domeniu, ca avem reprezentate in tehnică brodată toate Sărbătorile împărățești si marea majoritate a Sfinților de peste an, față de care poporul nostru are o evlavie deosebită. 
  • Epitafele , Cel al  Mantuitorului Iisus Hristos, care este utilizat in Vinerea cea Mare,dar și Epitaful Maicii Domnului, folosit la sarbătoarea Adormirii Maicii Domnului, le  realizăm in mai multe variante cum sunt: Epitaful brodat (cu scena punerii in mormânt a Domnului brodata), Epitaful pictat (scena Punerii in mormant fiind pictată manual) și Epitaful printat, cu o tehnica ce se apropie ca imagine de scena pictată. Desigur, ele vor fi variate ca preț.
  • Poate ca ar fi trebuit să incepem cu Sfânta Evanghelie, si nu să încheiem cu această Carte a Cărților,  element central al întregii Biserici si al întregului cult creștin . Realizăm, la cerere,  îmbrăcăminți brodate și împodobite prin aplicare de pietre prețioase pentru Sfânta Evanghelie, dar și pentru Apostolul, cărți principale ale slujbelor , din care se citesc pericope la fiecare Sf.Liturghie, acest lucru marcând evlavia manifestată față de învățătura creștină cuprinsă în aceste Cărti de căpătâi.
  • Ca tehnică folosită, dar și ca materiale, precizăm faptul că pietrele prețioase pe care le folosim  fie pentru împodobirea unora dintre modelele de Cruci, Veșminte, Evanghelii  sau Garnituri altar, sunt autentice , pentru aplicarea lor folosindu-se proceduri de lipire cu  ultrasunete, metodă ce asigură o poziționare corectă dar și o folosire  îndelungată a lor.